Personliga berättelser

Man blir ju extra uppmärksam på fläckar idag

Jag har haft en leverfläck på mitt lår i många år som tillslut började ändra utseende. År 2017 gick jag till vårdcentralen där de valde att ta bort den med […]

Läs berättelsen

”Nu ska vi gifta oss!”

Jag har solat en del och alltid älskat solen, en del utlandsresor och solarium när jag var yngre men inget extremt. Har väl relativt ljus hud och ganska många leverfläckar. Idag är jag 30 år gammal.

Läs berättelsen

”Forskningen har betytt allt”

– Om jag drabbats av aggressiv hudcancer för tio år sedan hade jag varit död nu. Forskningen har betytt allt, säger Magnus Norin, som framgångsrikt behandlats med immunterapi mot sin sjukdom.

Läs berättelsen

Samtal om Cancer

Samtal om cancer är en sajt där du kan lyssna och se på korta filmer i vilka drabbade berättar om sina erfarenheter av bröst-, prostata- och hudcancer. Sajten är producerad av filmaren Peter Kruse, Augustifilm, och Melanomföreningen medverkar i några av filmerna.

Läs berättelsen

Jag borde ha gått tidigare

Marie Andersson fick diagnosen spritt malignt melanom i november 2010. Hon ser sig inte som någon soldyrkare, men förstår såhär i efterhand att hon solat en hel del ändå genom åren.

Läs berättelsen

”Vill inte tro att allt är cancer”

Jag var 32 år då det hela började. Ett födelsemärke på vaden som visade sig vara Malignt Melanom. Födelsemärket opererades bort och sen var allt frid och fröjd i 6 år. Då fick jag en öm knöl på insidan av låret.

Läs berättelsen

”Så mycket annat som hände just då”

1993 tog jag bort en hudförändring, typ födelsemärke, som jag haft ögonen på en tid men inte gjort något åt. Det var så mycket annat som hände just då!

Läs berättelsen