Socialdemokraterna satsar 500 miljoner på cancervård

Stefan Löfven (Socialdemokraterna) vill satsa på Cancervården

Foto: Anders Löwdin

Socialdemokraterna ska satsa 500 miljoner kronor per år, under de kommande fyra åren, på en ny och utvecklad cancersatsning. Detta i syfte att utveckla cancersjukvården och korta väntetiderna i Sverige.

”Vi vill satsa 500 miljoner kronor per år på cancervården under nästa mandatperiod för att bland annat korta väntetiderna. För oss går investeringar i välfärden och tryggare cancervård före stora skattesänkningar”, skriver Socialdemokraterna den 28 februari 2018 på sin hemsida.

– Vi kan inte utrota cancer, men vi kan förebygga och ge dem som får cancerbeskedet en sjukvård i världsklass utan att det tar en enda dag av väntan mer än nödvändigt. Detta är ytterligare en investering för att vi ska ha trygg vård i hela landet, säger Stefan Löfven.

Satsningen innebär att den statliga finansieringen av Sveriges sex regionala cancercentrum fortsätter och den ska stärka barncancervården, förbättra upptäckten av hudcancer samt stärka kompetens på cancerområdet i primärvården.

– Vi har arbetat med cancervården sedan vi tillträdde och det har gett resultat. Nu vill vi bygga vidare på de satsningar som gjorts och höja ambitionsnivån för att öka tryggheten i Sveriges cancervård, säger Annika Strandhäll.

Läs hela nyheten på viaTT eller på Socialdemokraternas hemsida.