”Vill inte tro att allt är cancer”

Jag var 32 år då det hela började. Ett födelsemärke på vaden som visade sig vara Malignt Melanom. Födelsemärket opererades bort och sen var allt frid och fröjd i 6 år. Då fick jag en öm knöl på insidan av låret.

Efter provtagning fick jag veta att det var en cancertumör, en metastas i en lymfkörtel som kommit ifrån det gamla födelsemärket. Operation igen. Inte kul alls. Alla lymfkörtlar från knäet till ljumsken togs bort. Sen dröjde det ca 6 månader innan jag fick ont i ryggen. Jag gick till en kiropraktor åtskilliga gånger, i tron om att det var en sträckning i ryggen. Man vill ju inte tro att allt är cancer. Men det var det. Den gick inte att operera, så det blev strålning och ett slags cellgift. Jag var verkligen dålig. Tumören hade växt in i ett revben så det nästan var av. Skiktröntgen visade att det var förändringar på levern och i ena lungan också.

Eftersom jag alltid har varit intresserad av naturmedel (kosttillskott) så dök jag in i snårskogen av mer eller mindre verksamma produkter i ett försök att själv göra något åt min situation. Jag ville försöka bygga upp immunförsvaret. Man måste koncentrera sig på att bli frisk, inte på att man är sjuk.

Först och främst började jag äta stora mängder vitaminer och mineraler. Antioxidanter är också mycket viktiga. De skyddar oss mot fria radikaler. Fria radikaler kan liknas med att släppa loss en galen elefant i ett glashus! Så mycket skada gör de i kroppen. Mest antioxidanter finns i bär. Jag åt också stora mängder vitkål i form av pizzasallad när jag var sjuk. Det var innan jag visste att det finns mycket antioxidanter i vitkål. Även broccoli innehåller sådana.

Trots att jag tog cellgift var åttonde vecka, hann min kropp att återhämta sig helt mellan medicintillfällena. De veckor som jag fick cellgift tog jag ingenting av kosttillskotten eftersom det tydligen kan motverka effekten av cellgiftet.

Nu har det gått 7 år och allt ser bra ut, alla prover är på topp, även blodvärdet! Läkarna är förvånade över att allt har försvunnit, t.o.m. revbenet har läkt. Tyvärr är läkarna inte intresserade av att veta vad jag har stoppat i mig för att stärka mitt immunförsvar och öka kroppens återhämtningsförmåga.

/ Carina 45