Personliga berättelser

 

Vill du berätta din historia?

Vi publicerar gärna fler historier, kontakta oss om du vill bidra med din.

 

Film om Lina 32 år

 

Anders, 63

1993 tog jag bort en hudförändring, typ födelsemärke, som jag haft ögonen på en tid men inte gjort något åt. Det var så mycket annat som hände just då! 2004 fick jag åka in akut till sjukhuset för stopp i tarmsystemet. En operation visade att det rörde sig om något mycket ovanligt – ett malignt melanom i tunntarmen. Nya undersökningar några månader senare visade en större metastas i hjärnan som opererades bort. Därefter har jag haft längre tumörfria perioder, liksom några återfall med mikrometastaser i hjärnan. Dessa har ett tjugotal gånger framgångsrikt behandlats med den så kallade strålkniven. Jag har också behandlats med en ny svensk metod som bygger på att åstadkomma en kraftig ökning av tumöraktiva vita blodkroppar (lymfocyter) i patientens immunförsvar – detta utan att ge några biverkningar. Jag är övertygad om att det har bidragit till att jag idag (2011) är vid liv och mår förhållandevis bra.”

 

Carina 45

Jag var 32 år då det hela började. Ett födelsemärke på vaden som visade sig vara Malignt Melanom. Födelsemärket opererades bort och sen var allt frid och fröjd i 6 år. Då fick jag en öm knöl på insidan av låret. Efter provtagning fick jag veta att det var en cancertumör, en metastas i en lymfkörtel som kommit ifrån det gamla födelsemärket. Operation igen. Inte kul alls. Alla lymfkörtlar från knäet till ljumsken togs bort. Sen dröjde det ca 6 månader innan jag fick ont i ryggen. Jag gick till en kiropraktor åtskilliga gånger, i tron om att det var en sträckning i ryggen. Man vill ju inte tro att allt är cancer. Men det var det. Den gick inte att operera, så det blev strålning och ett slags cellgift. Jag var verkligen dålig. Tumören hade växt in i ett revben så det nästan var av. Skiktröntgen visade att det var förändringar på levern och i ena lungan också.

Eftersom jag alltid har varit intresserad av naturmedel (kosttillskott) så dök jag in i snårskogen av mer eller mindre verksamma produkter i ett försök att själv göra något åt min situation. Jag ville försöka bygga upp immunförsvaret. Man måste koncentrera sig på att bli frisk, inte på att man är sjuk.

Först och främst började jag äta stora mängder vitaminer och mineraler. Antioxidanter är också mycket viktiga. De skyddar oss mot fria radikaler. Fria radikaler kan liknas med att släppa loss en galen elefant i ett glashus! Så mycket skada gör de i kroppen. Mest antioxidanter finns i bär. Jag åt också stora mängder vitkål i form av pizzasallad när jag var sjuk. Det var innan jag visste att det finns mycket antioxidanter i vitkål. Även broccoli innehåller sådana.

Trots att jag tog cellgift var åttonde vecka, hann min kropp att återhämta sig helt mellan medicintillfällena. De veckor som jag fick cellgift tog jag ingenting av kosttillskotten eftersom det tydligen kan motverka effekten av cellgiftet.

Nu har det gått 7 år och allt ser bra ut, alla prover är på topp, även blodvärdet! Läkarna är förvånade över att allt har försvunnit, t.o.m. revbenet har läkt. Tyvärr är läkarna inte intresserade av att veta vad jag har stoppat i mig för att stärka mitt immunförsvar och öka kroppens återhämtningsförmåga.