Melanomföreningen

oktober 2018

Workshop primärprevention för hudcancer

Sveriges Kommuner och Landsting Stockholm,

Melanomföreningen är inbjudna att delta i en workshop som rör primär prevention.

Medlemsmöte

10 oktober-17:00 - 19:00
Akademiska sjukhuset, Sjukhusvägen 85
Uppsala, 75185 Sverige
+ Google Map

Snart är det dags för medlemsmöte i Uppsala! Onsdag 10 oktober arrangerar Jan Ågren, medlem i Melanomföreningens styrelse, ett medlemsmöte för medlemmar inom regionen Uppsala-Västerås-Örebro-Karlstad. Även medlemmar i Stockholm är välkomna. Vi är medvetna om att det blir långt för en del att åka, men platsen är vald utifrån att många medlemmar finns nära och tillgången på bra föreläsare. Jan Ågren inleder mötet och därefter kommer Gustav Ullenhag, som forskar inom malignt melanom, att hålla att föredrag om forskningsläget samt ge plats…

ESMO 2018

19 oktober-08:00 - 23 oktober-17:00
München Tyskland

Varje år genomförs en kongress i ESMOs namn. I år hålls den i München och en representant från Melanomföreningen kommer att vara på plats.

november 2018

Träning och Cancer

14 november-16:30 - 18:30
Jacob Hansens Hus, Norra Storgatan 21
Helsingborg, 25220 Sverige

Cancerfonden arrangerar kostnadsfritt kunskapsseminarium, ”Träning och Cancer -hur hänger det ihop?”, i Jacob Hansens Hus i Helsingborg.

Möte Nationella Vårdprogramgruppen för Melanom

15 november

Möte Nationella Vårdprogramgruppen för Melanom (via videolänk eller på plats i Stockholm)

Möte med kontaktsjuksköterskor Sthlm -Gotland

15 november

Möte med kontaktsjuksköterskor Sthlm -Gotland.

Regionalt vårdprogrammöte

19 november

Regionalt vårdprogrammöte - Melanom

Vetenskapens dag

22 november-13:00 - 16:30
Radisson Blu Metropol Hotel, Carl Krooks gata 16
Helsingborg, 15225 Sverige

Region Skåne anordnar Vetenskapens dag 22 november 2018 i Helsingborg. Evenemanget är helt kostnadsfritt men antalet platser är begränsat så anmäl dig i tid till: ulla-britt.karlsson@skane.se eller på telefon 042-406 25 97. Se hela programmet här.

december 2018

Patient & Närståenderådet

Patient & Närståenderådet vid Regionalt Cancercentrum Stockholm - Gotland

Träffa Nobelpristagarna

9 december-13:00 - 13:30

I samarbete med Nobelstiftelsen bjuder Melanomföreningen in patienter som fått immunterapi till ett unikt möte med årets Nobelpristagare i medicin eller fysiologi, Professor Tasuku Honjo och Professor James P. Allison.

+ Exportera evenemang